raita

2.4.2013

Voimat koetuksella

Mistähän tätä lähtisi nyt purkamaan.
Ehkä siitä maniasta mikä vaivasi pari viikkoa sitten.

Viikon sisällä: otin yhteyttä kolmeen uuteen työpaikkaan ja yritin viedä jopa omia yritysajatuksiani eteenpäin ottamalla yhteyttä uusyrityskeskukseen. Suunnittelin Australiaan lähtöä vuodeksi, tai vaihtoehtoisesti kesäreissua Eurooppaan tai Japaniin, niin pitkälle suunniteltuna että lennot oli katsottuna kaikkiin, otettu yhteyttä eri matkanjärjestäjiin että saisi matkavinkkejä, laskettu säästöjä ja budjetteja, eläinten vahtien etsiminen vuodeksi, auton myynti, asunnon myynti /vuokraus välivuoden ajaksi jne. Otin yhteyttä koiranpentuvälittäjiin ja kenneleihin sillä ottaisin mielelläni Urpon seuraksi pikkuisen yorkshirenterrierin. Etsitty taloja ja käyty katsomassakin sellaisia. Melkein jopa ostettukin. Mietitty vieläkin Helsinkiin muuttoa. Ja tämän lisäksi sitten tietysti normaali arki eli työt, kotityöt, kaikenlainen askartelu ja puuhastelu sekä Roller Derby. Eli pää kävi taas melkoisilla ylikierroksilla ja ideoita ja ajatuksia lensi viuh viuh vaan!

Tajusin että nyt on maniavaihe päällä, ja laitetaan jarrut tapahtumalle. Mutta kuinkas kävi. Kielsin sitten itseltäni toteutamasta noista aiemmin mainituista yhtään mitään. Ja aiheutin masennuksen koska kaikki kiva on kieletty. Mutta kuinkas valitset? Jos haluaa kaikkea ja kaikenlaista, mistä päättää että mitä lähdetään viemään eteenpäin nyt ja mitä vasta myöhemmin?

Eli en osaa käsitellä tuota tautia edelleenkään... Huoh.

No sen ohella vatsani siis alkoi taas tempuilla ja päätin että nyt on viimeinen kerta kun oksennan kivusta olohuoneen lattialle. Päätin maksaa itseni kipeäksi käymällä yksityisellä lääkärillä tutkimuksissa. Ja sieltä löytyi epäspesifioidun tulehduksen lisäksi endometrioosi. Eli sellainen ihana naisten tauti joka on aiheuttanut minulle nämä kaikki kummalliset vatsavaivat, migreenin sekä kivuliaat ja runsaat kuukautiset. Ja tuota ei ole lukuisissa tutkimuksissa aiemmin löydetty???????? Olen kärsinyt noista vaivoista jo teinistä lähtien. Hyvä asia siis että selvisi mikä tuon aiheuttaa, mutta. Endometrioosi aiheuttaa lapsettomuutta ja se tauti kestää mahdollisesti koko loppuelämän. Joillakin leikkaus auttaa, minulle ehdotettiin kierukan laittoa. En ole innoissani hormonien käytöstä mutta jos se on ainut tapa päästä eroon kivuista, on se otettava harkintaan.

Otin taudinkuvan suht hyvin vastaan, eli jos en joskus saa sitten lapsia tuon taudin takia niin sitten adoptoidaan. Kunnes nyt viikonloppuna aloin lukea siskoltani lainaksi saamaa kirjaa adoptiosta. En päässyt kuin pari sivua eteenpäin kun valaistuin. En mahdollisesti koskaan saa adoptoida lasta. Ennen adoptiopäätöstä tehdään psykologiset testit ja tarkat selvitykset adoptiovanhemmille. Eli helou kaksisuuntainen mielialahäiriö ja tervemenoa adoptio-oikeus.

Itkuhan siitä tuli. Ja tulee vieläkin jos ajattelen asiaa. Enkä edes tiennyt reagoivani tähän näin rankasti. Mutta tähän asti minulla oli vielä monta tietä avoinna lapsen saamiseen sitten joskus, nyt niitä ei ole enää niin monta. Tai ainakaan se ei tule olemaan helppoa.

Tiedän että voin tulla raskaaksi vaikka onkin endometrioosi. Tiedän että saatan saada adoptio-oikeuden silti koska en esimerkiksi enää käytä lääkkeitä. Mutta ei se helpota tämän hetkistä oloa ja sitä että en vain voi päättää että tehtäiskös lapsi.

Huoh... Liekö tuo asia painamassa mieltä vai mikä on mutta tänään heräsin siihen että sain kammottavan ahdistus/paniikkikohtauksen. Itkin, sydäntä ahdisti ja pisti, hengitin katkonaisesti. Sitä jatkui monta tuntia ja olin jo monta tuntia myöhässä töistä. Oli pakko ilmoittaa että en pääse tulemaan kohtauksen takia. Edelleenkin sydän hakkaa liian nopeaan tahtiin ja hengitys on katkonaista. Silmät turvoksissa ja kuivuneet. Olo tällä hetkellä täysin lyöty. Ja sen kunniaksi mulle tulee vielä puhelu että talo jota piti käydä katsomassa tällä viikolla ja josta oltiin todella innoissamme, oli myyty.

Nyt ei mee vahvasti.

Päivitys:
Eilinen kipusi siis pahimpien päivien top5-listalle. Illan kuluessa jumitin vielä niskani joka aiheutti migreeniäkin pahemman pääkivun, sekä kuukautiseni alkoivat taas 2 viikon tauon jälkeen. Kokovartalokipu päästä vatsaan ja alaselkään. Ei niin kivaa.

8 kommenttia:

 1. Voi ei! :( Kurjaa kun tulee kaikkea kakkaa kerralla. Ei se ole helppoa kyllä täälläkään päässä, ei ainakaan lapsiasioiden kanssa, joten symppaan ihan täysillä. voimia sinne! <3
  Ps. Onko sulla urheiluvakuutusta derbyn takia? Mistä yhtiöstä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonoja hetkiä sattuu, mutta onneksi niistä pääsee aina yli! Tänään jo parempi, sillä eilistä pahempaa ei ole ollut piiiiiiitkään aikaan!

   Derby-vakuutus on If:ltä, mutta ne ei enää anna sitä. Tietääkseni on ehkä yksi tai kaksi vakuutusyhtiötä enää jotka sitä suostuu antamaan, valitettavasti. Olisko ollu Fennia ja Pohjantähti?

   Poista
 2. Voihh :/// todella inhottavaa kuulla että elämä on koetellut liikaa ja kerralla, paljon voimia sinne! xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voimia tarvitaan vielä, mutta luulisin/toivoisin että kevätaurinko alkaa pikku hiljaa piristää...

   Poista
 3. Voimia sulle! Kannattaa tutustua näihin sivuihin, jos et oo jo tutustunu: http://www.endometrioosiyhdistys.fi/

  Siellä on myös keskustelupalsta, jos haluat jutella muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Se vois ehkä helpottaa oloa vähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen tutustunu sivuihin, mutta en sen tarkemmin vielä lukenut tai osallistunut keskusteluihin. Kiitos huolenpidosta!

   Poista
 4. voi ei =( en osaa muuta sanoa kuin, että olen pahoillani sun puolesta! <3 tiedän vaan niin nuo kaikki tunteet... ihan liian hyvin :( halauksia, tsemppiä ja hymyjä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos halauksista ja muista! Alkaahan tämä jo taas pikku hiljaa helpottaa, malttaa vain muistaa että elämässä on paljon mukaviakin asioita =)

   Poista