raita

18.6.2013

Matka Top 3

Koska ajatus tai elämä ei luista tällä hetkellä, on hyvä pitää kiinni elämästä edes haaveilemalla. Tai jopa toteuttamalla haaveita.

Hirveä halu on päästä täältä pois, joten matkojen suunnittelu/haaveilu piristää suunnattomasti!!!

Tässä siis tämän hetkinen Top 3 paikoista mihin haluaisin tai lähden. 

1. New Orleans, Louisiana, United States of America

Tämä kaupunki on kiehtonut minua suunnattomasti jo pitkään. Vuonna 2005 meinasin kuolla kun hirmumyrsku Katrina hukutti alleen 80% New Orleansista. Luulin jo että kaupunki on täysin menetetty unelma, unelma jota ei pystyisi enää toteuttamaan. Mutta kaupunki on elvytetty suunnattoman hyvin ja se on edelleen kaunis.

Haahuilisin varmaankin itku silmässä ensimmäiset päivät tuolla. Istuisin ranskalaiskorttelin ravintoloissa syömässä some cajun food ja tuijottelisin ihania rakennuksia.


 Kohde olisikin varmaan enimmäkseen minulle arkkitehtooninen. Huoh. New Orleansissa onkin Yhdysvaltojen kaunein katu. No apua, nuo talot! Huh huh!!! Miksi kukaan ei tee täällä vastaavia? Pakettitalot prkl.


New Orleansissa kiehtoo myös paikan mystisyys ja voodookulttuuri/historia. Sekä lukuisat oikeat kummitustalot. Tai Saint Louisin hautausmaa, minne on haudattu kuuluisia noitia, mystiikoita ja voodoo kuningattaria, ja jossa myöskin kummittelee. Kuola vaan valuu kun löytää juttuja kummitustaloista tai kummitushotelleista missä saa yöpyä! Huoh! Ravaisin kaikki kaupungin New Age puodit läpi ja toisin mukanani kaikenlaisia amuletteja, kirjoja, ja taikoja! Jeij!!!


Jokin New Orleansin bayou-alueissa vetää minua puoleensa. Haluaisin nähdä krokotiileja! Ja lipua hiljaa veneellä karujen metsien läpi puiden kaarnan valuessa yläpuolella. Huokaus. Niin kaunista!  

Ehkäpä tuossa kaupungissa kiteytyykin kaikki minun mielestäni kaunis? Arkkitehtuuri, luonto, mystiikka, ruoka... (ok, ruokaan lukeutuu myös mun amerikkaherkut: kirsikkapiirakka, caramel apples, kaikenlaiset kirsikka juomat, voipopparit elokuvissa ym...)

En ole varma haluaisinko mennä Mardi Grasin aikaan. Olisi varmasti hieno kokemus ne karnevaalit kokonaisuudessaan, mutta minusta tuntuu että haluaisin tutustua kaupunkiin rauhallisemmassa ilmapiirissä.


2. Tokyo, Japan

Kas kummaa kun tämä vaihtoehto ei yllätä! Mutta reissu jäi kesken viimeksi, sillä jäi vielä niin paljon nähtävää ja koettavaa ja syötävää!


Hanami on pakko kokea joskus!!! Elän kirsikoille joten niiden syntyä tulee kunnioittaa syvästi. Eli aivan ihanaa että kirsikankukinnalle on oma juhlansa! Jos tämä reissu toteutetaan, käydään siis Tokiossa pikaiseen ensi keväänä, todistamassa tämä luonnon oma vaaleanpunainen näytelmä! Voi jee!!!


Raamenia. Mmmmmm. Mulla on kaamee ikävä japanilaista ruokaa. Eikä auta että tekee halpoja kopioita kotona. Mikään ei maistu samalta kuin paikanpäällä syötynä. Huoh. Ei mene viikkoa etten haaveilisi kunnon kulhollisesta raamenia. Oi voi.


Meillä jäi viimeksi väliin Ghibli-museo joten sen voisi käydä samalla reissulla kun käydään tirkistelee kirsikan kukkasia.


Myös Fuji-vuorella käynnin voisi vielä mahduttaa viikon Tokion reissuun ensi keväälle. Tämäkin reissu jäi viimeksi väliin kun emme olleet tajunneet varata ajoissa bussilippuja. Mutta kerran elämässä on kiivettävä Fujille! 

Tietysti shoppailu Takeshita-dorilla kuuluisi matkaan mukaan. Tarvitsen uuden tyllihameen!!! Ja ehkä kengät, ja ripsiä!!!


3. Palermo, Sicilia, Italia


Menetin sydämeni Italialle Roomassa, joten kaipuu takaisin on kova. Tämä voisi siis olla tämän kesän ulkomaanmatka (jonnekin päästävä, mutta aikaa ja rahaa rajallisesti).

Palermo kaupunkina äärettömän kaunis ja paikkana lämmin. Nyt kesälomalla halutaan jonnekin lämpimään. Piste. Mutta Palermo osaa yllättää.


Palermossa sijaitsee yksi maailman suurimmista ehjänä säilyneistä katakombi-verkostoista. Se sisältää paljon erilaisia kryptia ja hautoja joissa näkee oikeita luurankoja ja muumioituneita ruumiita. Huikeaa!!!

Palermossa huikeaa on myös mafia. Suurin osa kaupungista on mafian omistuksessa ja esimerkiksi kauppoja mainostetaankin kylteillä "mafia-vapaa" jos se ei kuulu mafialle. Tosin mitä olen kuullut, mafian toiminta ei näy tavan turistille lainkaan, mutta aika jännää silti että tälläista yhä tapahtuu!

Mutta voi olla siis että kävisimme muuallakin Sisiliassa, sillä itse ainakin haluaisin nähdä Etnan lähempää, sekä haluaisin käydä jollain viinitilalla. Joo, aion omistaa yhden sellaisen joskus. 

Ja tärkeintä taas kaikessa. Ruoka. 
Oih ja voih, italialainen ruoka vie kielen mennessään! Juustoa. Nam. Juustoa kaikessa ja kaikkialla. Kiitos. 


Gelato. Voisin ylistää italialaista jäätelöä loputtomiin. Oh. Pistaasijäätelö... kuola valuu. Tai kookosta! Tai after eightiä! Oh, what the hell, laitetaan kaikkia kerralla ainakin kuusi palloa! Mutta maut ei lopu maistamalla ja sekös parasta! Joka päivälle jotain uutta! Nam!!! Muistan Rooman reissulla syöneeni joka päivä kahdesti tai kolmesti päivään kaksi palloa jäätelöä. Mitä se tekeekään viikon aikana! Ainaki tuhat eri makua! (huomaa insinöörin laskutaidot) 


En malta odottaa että pääsen jonnekin reissuun!!! Ääääää!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ps. lähdetään perheen kera matkailuautoilemaan lappiin heinäkuussa, mutta ei se oo sama!  

(kuvat napattu internetistä, sorry jos rikon oikeuksia)

4 kommenttia:

 1. Ihanat kohteet olet valinnut, ite ottaisin noista mieluiten japanin ja ton sicilian :) oikein mukavaista juhannuksen aikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihania kohteita! Realistisin kohde tosiaan tuo Sisilia kun muihin on niin kalliit lennot... =(

   Poista
 2. Ohh kaikki kohteet kyllä kiinnostais!! Mä oon nii kade sulle ku oot päässy Japanissa käymään!! :D Harmittaa hirveesti että kohta muutan takas Suomeen enkä onnistunu Siciliassa käymään kertaakaan :'( Pakko ylistää kans italialaista jäätelöä, se on PARASTA. Mä en uskalla aatellakaan paljoko koko vuoden palkastani oon tuhlannu jäätelöbaareissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäätelö <3 ihan varmasti sun tilanteessa olisin tuhlannut rahani samoin! =D

   Poista