raita

18.1.2013

DIY: uudet silmälasit


Ostoslistalla on ollut pitkään uudet silmälasit, sillä en muista yhtäkään syytä miksi viimeksi valitsin ruskeat kehykset. En käytä mitään ruskeaa missään? Miksi sitten naamalla? Näkyvimmällä paikalla?

Noh, tällä hetkellä on menossa säästökuuri. Ei mitään ylimääräistä mihinkään turhaan, joten uusien lasien osto saa jäädä.

Päädyin sitten askartelemaan vanhoista hieman enemmän itseni näköiset. Ja hienothan niistä onneksi tuli! Toisaalta mikä tahansa on parempi kuin se ruskea mikä tuonne alle jäi piiloon.

Ja! Muistin kuvata vaiheita! Jeah!

Eli tästä lähdettiin. Karmivat ruskeat pleksini. Kuvassa jo teipattuna tosin ja sangat mustan maalin alla.


Välineinä käytin joka kodista löytyviä tarvikkeita: mustaa kynsilakkaa, maalarinteippiä, niittejä sekä pikaliimaa. Hinnaksi tälle tuli siis vajaa 10€.


Sitten eikun linssit teipin alle ja maalaamaan!
pullaposkipienoinen
 Kun väri on töhritty paikalleen ja annettu kuivua ainakin yhden yön yli, laitetaan niitit. Tein teippeihin tuollaiset merkinnät että saan toiselle puolen niitit samaan kohtaan. Etupuolella niitit oli helppo sijoittaa teipin paksuuden verran kauemmas toisistaan.Ja jee! Uudet lasit valmiina käyttöön!!!


Ps. Huomenna malleilemaan Nurmeksen tatuointimessuille. Saas nähdä mitähän siitäkin keikasta tulee =D

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikös! Oon hieman ylpeä tästä saavutuksesta =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No on! Harmittelin ettei mulla ollut toisia laseja niin olis saanut nekin muokata!

   Poista
 3. Wau!! Tosi hienot, sopii sulle ja sun tyyliin! :)) haa Nurmekseen, olen sieltä kotoisin.. pidä hauskaa vaikka Nurmeshovi onkin aika kurja..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai olet Nurmeksesta? No minäpä kerron huomenna Nurmekselle terveisiä =)
   Mutta joo, lasit nyt ehkä hieman enemmän omannäköiset!

   Poista
 4. Oho, pitäisköhän tuunata omatkin silmälasit! Tuli ihan älyttömän hienot. Mulla on vaaleanruskeat silmälasit ja juu, en tosiaan tiedä miksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha haa =) hyvä etten ole siis ainut jolla on käynyt ajatuskatkos ruskeiden lasien kanssa!

   Poista
 5. Vau! Kyllä taas näkee että hätä keinot keksii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Sais useammin tulla hätä et saisin enempi tehtyä projektejani loppuun ;)

   Poista
 6. Ohoh, wau! Eipä olisi itsellä juolahtanut varmaan mieleenkään, mut mun rilleissä ei kyl kovin paljoa noita kehyksiäkään ole ja sankojen violetti sävy on kyllä edelleen mun mieleen. Täysin mustia en aikanaan halunnut, koska omasta mielestäni se on liian tumma väri mun kasvoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Violetti ei kyllä ole paha väri! Mulla ollut mustat ja punaisetkin, mutta että tuo ruskea? Mitä oon oikeasti ajatellu!

   Poista
 7. Kattos, aika hyvä idea! Harvemmalle varmasti tulee mieleen tuunata silmälaseja jo senkään takia, et ne on niin arvokkaat, mutta nuista tuli tosi hienot!^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia itsekään en ole malttanut tätä ennen noita hylätä tai muokata kun ovat kuitenkin kalliit ja jos epäonnistuu niin ei varaa laittaa uusiin. Mutta loppujen lopuksi ei ollut mitään menetettävää koska olivat ihan karmeat =D

   Poista
 8. Vastaukset
  1. No on! Kyllä niitä kelpaa nyt käyttää =)

   Poista
 9. Hei, miten kynsilakka rilleissä on pysynyt? Itsellä sama juttu, ruskeet rillit joista väri on kaiken lisäksi haalistunut/kulunut harmaaksi. Uudetkin on, joten ei mitään menetettävää. Pidän vanhoja rillejä aina päässä kun värjään hiuksia (jos odottaessa esim. katson telkkaria.)Nämä on kuitenkin muuten hyvän malliset, joten lähdin etsimään kokemuksia maalaamisesta. Jos kynsilakka ei pysy, niin ehkä joku pienoismallien askartelumaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Kynsilakat kuule edelleen paikallaan! Koristeet ei niinkään koska huono liima mutta lakka on hyvä! Toinen ehdotus olisi juurikin tuo pienoismallien maali. Se saattaa jopa levittäytyä nätimmin kuin kynsilakka. Mutta lakkakin siis toimii :) suosittelen tosin jotain muuta sivellintä kuin se purkin oma, sillä ne on yleensä liian karheita jolloin jää raitoja

   Poista