raita

17.12.2011

Making Christmas

Mä hössötän joulusta. Se on vaan niin mukavaa. En tiedä miksi, mutta näin on. En osaa sanoa edes erillistä syytä miksi olen jouluihminen. Lahjojen hommaaminen on varmaankin yksi lempipuuhistani. Varsinkin jos maltan nähdä vaivaa niiden eteen. Ainakin omasta mielestäni, en koskaan anna yhdentekeviä lahjoja, vaan niissä on aina ajatus taustalla.
Lahjoiksi tekemiäni purkkeja mihin laitan vielä jouluherkkuja sisään
Jouluun kuuluu myös joululeipominen ja joulumakeisten teko. Ne tosin on aina pakko tehdä vasta viimeisellä viikolla, sillä muuten jouluähky kestäisi koko joulukuun.
Tähän mennessä ehdin tehdä jo joulutorttuja mansikkamarmeladilla
Tänä vuonna ollaan tosin minun vanhempieni luona, joten ruoan suhteen ei tule sellaista hätää. Tosin osasin tehdä viime vuonna erittäin hyvän joulukinkun. Riisipuurosta en sitten mainitsekaan mitään, oli sen verran epäonnistunut velli.

Joulukoristeet on lupa laittaa joulukuun alussa, marraskuussa jos ne laittaa niihin ehtii jo kyllästyä. Kuusta ei meillä tänä vuonna ole sillä kuusi koristellaan sitten porukoilla. Mutta pikkuisen tekokuuseni kaivelin varastosta ja laitoin sen lyhtyjen kanssa joulunurkkaukseksi olohuoneeseen.
Kuusen tähtenä on keijun tähtitaikasauva =)
Pihalle on joka vuosi kaiveltava jostain havunoksia. Tänä vuonna se kävi suht helposti sillä vanhempani kaatoivat metsää kotini ympäriltä, joten siellä oli valmiita kuusen ja männyn oksia niin paljon kuin vain jaksoi kerätä. Tosin R.I.P. metsä. Itkuhan siitä tuli kun näin sen kaadettuna. Joka kerta sama homma. Ja aika usein porukat eivät edes kerro että kaatavat metsää, tai melko varovasti ilmoittavat että nyt pitäisi taas puustoa harventaa. Hitto kun pitää herkistellä puita. No niiden kunniaksi siis, ulko-ovellani on havukoristeita enemmän kuin tarpeeksi.
Männynoksia ja läski-Tonttu
Ei näy kuvassa mutta kranssissa on nappien lisäksi myös bling-bling lehtiä
Noiden lisäksi minulla roikkuu vielä amppelissa havuja ja toisessa ruukussa kanervan kanssa. Ja säkissä odottaisi vielä lisää mitä niistä keksisin, mutta taitaa havumaton teko jäädä tältä joululta.

Sisälle tein jouluisen asetelman pöydälle, kun en löytänyt kaupasta sopivaa valmista. Valkoisen ja punaisen ja hopeisen yhdistelmä kuuluu minun jouluuni.
Valoja meillä on aika runsaasti ympäri asuntoa, mutta niistä ei saa oikein kuvia niin että ne näyttäisivät hyvälle. Mutta laitan nyt kuvia sellaisista pienistä juhlatunnelmaa tuovista asioista asunnossa, mitä olen ripotellut ympäri kämppää. Suurinta osaa näistä ehkä näyttelee kynttilät mitä minulta löytyy varmasti joka tasolta joka huoneesta.
Olkipukki ja -possu juhlivat keittiössä, linssilude Esko-Mörkö taas yritti olla joka ikisessä kuvassa

Hylly olohuoneessa

Betty sai jouluksi koristeoksan taustaksi ja kissan kainaloon
Ainiiii! Teinhän minä itsellekin joulujuttuja. Ompelin punaisen satiinihameen ja tein fascinatorin (miksi tuota sanotaan suomen kielellä?????). Tänään on ystäväni syntymäpäivät joten pitänee kokeilla josko noista saisi asun kyhättyä illaksi.
Mustasta ei nyt hirveästi erota...
Hame vielä silittämättä, siksi ryttyinen helma. Varjo siskoltani saama lahja kesältä.
Ja ettei liian totiseksi mene tämä kertomus laitetaan loppukevennykseksi eilisen illan tuotoksia, eli hassuja naamoja. Oli tylsää kotona.
Saan kielen kolmelle rullalle!!!!

Mr. BeanMiehen paita päällä, mitäs ei ollut kotona
Mutta nyt roller derbyn tasotreeneihin, jännittää jo hieman! Jaiks! Apua apua apua apua apua... Huih. No, onneksi niitä saa suorittaa uudestaa jos ei nyt onnistu.

Ja illaksi juhlimaan! Jee!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti